ЯССАВИЙ ҲИКМАТЛАРИДА МАЖОЗ ВА ҲАҚИҚАТ - Атаниязова, М.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Аҳмад Яссавий ҳикматларида мажоз ва ҳақиқат, шакл ва мавзу бирлиги, поэтик воситаларнинг ишлатилиши ҳақида фикр юритилади.
Keywords: Яссавий ва тасаввуф; ҳикмат ва ишқ мавзуси; ҳикмат ва таносуб санъати; ҳикматларда маърифат ва комиллик мавзулари