СИСТЕМА – СТРУКТУРАЛЫҚ ТИЛ БИЛИМИ - Курбаниязов, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада тизимли-структуравий тилшуносликнинг пайдо болиши ва шаклланиши, шунингдек унинг ўзбек ва қорақалпоқ тилшунослигида қўлланилиши таҳлил қилинган.
Keywords: тизимли-структуравий тилшунослик; структурализм; глоссематика; Америка структурализми; структуравий-функционал йўналиш