ҚАРАҚАЛПАҚ ТАРИЙХЫЙ ҚОСЫҚЛАРЫНЫҢ ИЗЕРТЛЕНИЛИЎИ - Турдыев, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада қорақалпоқ тарихий қўшиқларининг ривожланиши ва шаклланиши бир қанча даврларни ўз ичига олади. Фольклористик жанрлар билан бирга ривожланиб, қорақалпоқ халқининг сиёсий-ижтимоий ҳаётининг барча даврларини ўз ичига олади. Тарихий қўшиқлар ҳамма даврларда халқнинг турмуш тарзига боғлиқ пайдо бўлади ва ривожланади.
Keywords: ижод; афсона; гурген; фожиа; анъана; тараққиёт