НӨКИС ҚАЛАСЫНЫҢ 90 ЖЫЛЛЫҚ ТАРИЙХЫНА БИР НӘЗЕР - Абдуллаева, Я.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада Нукус шаҳрининг пойтахт шаҳар бўлиб ташкил этилганидан бошлаб, ҳозирги давргача бўлган тарихи қисқача берилди. Нукус шаҳрининг Республика тараққиётидаги ўрни алоҳида бўлиши билан бирга, ҳозирда унинг ижтимоий-иқтисодий, ижтимоий-маърифий ривожланган шаҳар сифатидаги ўрни алоҳида фактлар билан кўрсатилди. Ҳақиқатда мазкур даврда Нукус шаҳри билим ва маданият марказига айланди.
Keywords: Ўзбекстон; Қорақалпоғистон; ривожланиш; иқтисодиёт; маданият; таълим; ёшлар