STUDY ON THE COUPLING RELATIONSHIP OF POPULATION, RESOURCES, ENVIRONMENT AND ECONOMY IN HOHHOT-BAOTOU-ORDOS-ULANQAB URBAN AGGLOMERATION - Tojiyeva, Z.N.; Yongfeng, Zhao; Hui, Zheng (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада айтилишича, аҳоли, ресурслар, атроф-муҳит ва иқтисодий тизимнинг уйғунлиги ва мувофиқлаштирилган ривожланиши минтақавий сифат ривожланишининг муҳим қисмидир. ҲБОУУАда аҳоли-ресурслар-атроф-муҳит-иқтисодиёт тизимининг уланиш даражаси ишга тушириш босқичидан юқори даражадаги уланиш даражасига кўтарилди ва алоқани мувофиқлаштириш даражаси бироз тартибсизликдан ўртача мувофиқликка ўзгарди.
Keywords: аҳоли-ресурслар-атроф-муҳит-иқтисодиёт; алоқанинг координацион модели; фазо-вақт алоқаси; шаҳар агломерацияси