КОРРЕКТНЫЕ МОДЕЛИ ИЗ ЛИНЕЙНОГО ЗАМЫКАНИЯ МОДЕЛИ ВЫЧИСЛЕНИЯ ОЦЕНОК - Кабулов, А.В.; Бабаджанов, А.Ф.; Сайманов, И. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада биз тахминларни ҳисоблаш учун алгоритмик моделни ўрганамиз ва ушбу моделда оптимал алгоритм мавжудлигини исботлаймиз. Ажратилган синфлар билан боғлиқ муаммолар учун тавсифлашда анча содда ва самаралироқ ҳисоблаш алгоритми тузилади. Бу операторини тежамкорроқ кодлаш имконини берувчи усуллар ишлаб чиқилмоқда, бу эса керакли хотирани қисқартиради ва амалий масалаларни ечиш учун тузилган тўғри алгоритмлардан самаралироқ фойдаланади.