P-N ЎТИШЛИ ДИОДЛАРНИНГ ФЕРМИ КВАЗИ САТҲИ ВА ВОЛТЬ – АМПЕР ХАРАКТЕРИСТИКАСИГА МИКОТЎЛҚИН ТАЪСИРИ - Гулямов, Г.; Шаҳобиддинов, Б.Б.; Мажидова, Г.Н.; муҳандислик, Наманган; Қурбонова, Д.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Турли яримўтказгичда Ферми квази сатҳини ўта юқори частотали электромагнит таъсирида ўзгаришларини турли ҳил электр ўтказувчилар концентрациялари учун таҳлил қилинган. Ундан ташқари бу Ферми квази сатҳларини ўзгаришини кремний яримўтказгич диодларининг вольт – ампер характеристикасига кучли таъсир қилиш кўрсатилган.
Keywords: ЭЮК – электир юритувчи куч; ВАХ - вольт – ампер характеристикаси. ЎЮЧ – ўта юқори частота; қизиган электрон; Ферми квази сатҳ