МЕТОДЫ ОБУЧЕНИЯ ПИСЬМУ В НАЧАЛЬНЫХ КЛАССАХ - Аширбекова, А.Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада бошланғич синф ўқувчиларнинг ёзиш кўникмаларини ошириш ва уларни самарали тарзда ривожлантириш хақида маълумот берилган. Қолаверса, тил ўқитувчиларига ўз билими ва ёшига қараб дарс танлашда ёрдам беради. Кўпгина ўқитувчилар ёзишни ўргатишда қийинчиликларга дуч келишади, чунки ёзиш энг қийин кўникмалардан бири ҳисобланади. Шунинг учун бу маҳоратни ўргатиш жуда муҳимдир. Тил ўрганувчилар ҳам ёзишда қийинчиликларга дуч келишади. Чунки улар бу топшириқни нимадан бошлашни, қандай ёзишни билишмайди.
Keywords: ёзиш жараёни; қоралама; ёзиш; тузатиш; компонентлар; ёзиш кўникмалари; самарали ёзиш; ақлий хариталаш