ТАЛАБАЛАРГА ТАСВИРИЙ САНЪАТ МАШҒУЛОТЛАРИНИ ТАШКИЛ ЭТИШНИНГ ИЛМИЙ МЕТОДИК АСОСЛАРИ - Алдабергенов, А.У. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада бўлажак тасвирий санъат ўқитувчиларини касбий тайёрлашда назарий ва амалий билимларнинг уйғунлиги, тасвирий санъатнинг асоси бўлган қаламтасвирнинг назарий ва амалий машқлар бажаришнинг аҳамияти хақида ишлаш жараёнида сўз боради. Талабаларга натурага қараб тасвирлаш бўйича амалий маслаҳатлар берилади.
Keywords: тасвирий санъат; композиция; шакл; ҳажм; нисбат; қаламтасвир; конструкция; шакл қурилиши