КОМПОНЕНТЫ СТРУКТУРЫ ТЕХНИЧЕСКОЙ ПОДГОТОВКИ АКРОБАТОВ - Умаров, Х.Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада акробатларнинг техник тайёргарлиги асослари очиб берилган. Спортчиларнинг ҳаракат амалларини структураси, ҳаракатлар “мактаби” асосланган. “Махсус техник тайёргарлик”ни сакровчи ўсмир акробатларни тайёрлашнинг умумий тизимидаги аҳамияти, мусобақа машқи техникасини ўқув йиллари бўйича такомиллаштириш аниқланган.
Keywords: техник тайёргарлик; ҳаракатлар “мактаби”; ҳаракатлар координацияси; артистизм; статистика; ҳаракатлар биомеханикаси