КОМПЕТЕНЦИЯВИЙ ЁНДАШУВНИ ЖОРИЙ ЭТИШДА ТАЛАБАЛАР БИЛИМИ, КЎНИКМА–МАЛАКАЛАРИ ВА КОМПЕТЕНТЛИГИ МОНИТОРИНГИНИ БАҲОЛАШ ДОЛЗАРБЛИГИ (“Материаллар қаршилиги” фани мисолида) - Набиев, А.; Эшбаева, З.; Бойназарова, Д. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада инновацион ривожланиш стагнацияси доирасида мустақил таълим ва “Илм орқали билим” технологияларига асослаган инновацион-интеграцион механизмни такомиллаштириш ҳамда Европа кредит трансфер тизимига мос назарий-амалий уйғунликда “Материаллар қаршилиги” фани мисолида талабаларнинг “Билим-кўникма-малака-компетентлик” аломатлари ривожланишини баҳолашнинг экспертиза мезонларини яратиш механизми педагогик муаммо тарзида илмий-амалий жиҳатдан асосланмоқда.
Keywords: таълим технологияси; компетенциявий ёндашув; амалий кўникма ва малакалар; компетентлик аломатлари; коммуникативлик; креативлик; когнитив мослашувчанлик; шахсий ва касбий сифатлар