PEDAGOGIK YO‘NALISHLARDA TAHSIL OLUVCHI TALABALARDA SOG`LOM TAFAKKUR VA SALOMATLIKNI TARG‘IB QILUVCHI DUNYOQARASHNI RIVOJLANTIRISH - Mattiyev, I.B. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ushbu maqolada salomatlikni asrash texnologiyalarini ishlab chiqish va ta’lim tizimiga tatbiq etish, salomatlikni asrash pedagogikasi, salomatlikni asrashga bo‘lgan dunyoqarashni shakllantirish, uning texnologiyasi, uni ta’lim jarayoniga tatbiq etish metodologiyasi, ta’lim jarayoni tarkibida talaba salomatligini ta’minlash hamda uning tamoyillari, usul, vosita va yo‘llarini ishlab chiqish muammolari, ta’lim jarayoni tarkibida talaba salomatligini ta’minlash hamda uning tamoyillari, vosita va yo‘llarini ishlab chiqish muammolari keng o‘rganilayotganligiga to‘xtalib o‘tilgan.