КӘМИЛ ИНСАН БОЛЫП ЖЕТИЛИСИЎДЕ ДЕНЕ ТӘРБИЯ ҲӘМ СПОРТТЫҢ ӘҲМИЙЕТИ - Еримбетов, Б.Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада жисмоний тарбия ва спортнинг шахсни шакллантиришдаги ўрни ва аҳамияти ўрганилади. Ёшларни жисмоний тарбиялашда спорт машғулотларининг аҳамияти илмий жиҳатдан асослаб берилган. Шунингдек, жисмоний тарбия ва спортга баркамол авлод тарбиясининг асосий омилларидан бири сифатида қаралади.
Keywords: жисмоний тарбия; спорт; саломатлик; чаққонлик; фаоллик; ривожланиш; тарбия