ТАСВИРИЙ САНЪАТ ДАРСЛАРИДА ШАРҚИЙ ОСИЁ РАНГТАСВИРИДАН ФОЙДАЛАНИШ - Абдирасилов, С.Ф. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада умумтаълим мактаб ўқувчилари учун тасвирий санъат дарсларида Шарқ Осиё мамлакати Хитой санъати ҳақида, унинг рангтасвири энг муҳим турида ишлаш усулини намоён этиш масалалари ҳақида фикр юритилган. Мактаб тасвирий санъат ўқитувчилари учун анъанавий бамбук образини яратиш бўйича ишлаш технологияси методик материаллар сифатида келтирилган.
Keywords: хитой рангтасвири; каллиграфия; иероглиф; анънавий образлар – бамбук; орхидея; хризантема; бўёқ суртмаси; акварел мўйқалами