КӨРКЕМ ШЫҒАРМАЛАРДЫ ОҚЫТЫЎДА ОҚЫЎШЫЛАРДЫҢ ДӨРЕТИЎШИЛИК КОМПЕТЕНЦИЯСЫН ЖЕТИЛИСТИРИЎ - Қабулова, М.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада бадиий асарларни ўқитишда ўқувчиларнинг таълимий-тарбиявий компетенциясини оширишга алоҳида эътибор қаратилган. Бадиий асарларни мутолаа қилиш орқали ўқувчиларнинг нутқ маданияти, тил кўникмаларини ривожлантиришга хизмат қилиши таъкидланди.
Keywords: бадиий; шеър; ўқитиш; ривожлантириш; малака; метод