АРАЛБОЙЫНДАҒЫ ХАБАР БЕРИЎ МИНАРЛАРЫНЫҢ ӨТМИШТЕГИ ӘҲМИЙЕТИ - Қанаатов, Е.Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Оролбўйида X-XIII асрларга оид тарихий ёдгорликлар – маёқ минораларнинг ўтмишдаги аҳоли ҳаёти учун бажарган вазифаси хусусида ҳикоя қилинади. Муаллиф Жанубий-шарқий Устюртдаги ҳамда Султан Увайс тоғ тизмасида Амударё соҳили бўйлаб жойлаштирилган маёқларнинг хусусиятлари ҳақида қизиқарли маълумот беради.
Keywords: Жанубий-шарқий Устюрт; Оролбўйи; хабар бериш миноралари; маёқ; савдо карвон йўллари; мўғуллар; кўчманчи қабилалар