ҲАЛИМА ХУДОЙБЕРДИЕВА ШЕЪРИЯТИДА ҚЎЛЛАНГАН ЛАФЗИЙ САНЪАТЛАРДА ЛЕКСИК БИРЛИКЛАРНИНГ БАДИИЙ-ЭСТЕТИК ВАЗИФАЛАРИ - Эшниёзова, Г.Ҳ. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада нозиктаъб шоира, гўзал дунёқараш ва ўткир англаш қобилиятига эга бўлган ижодкор Ҳалима Худойбердиева шеъриятида қўлланган лафзий санъатларни лексик таҳлили ва бу бирликларнинг бадиий-эстетик вазифаларига кичик тажрибалар ёрдамида илмий асосдаги хулосалар келтирилган.