ВЫРАЖЕНИЕ ИДЕИ НАЦИОНАЛЬНОЙ НЕЗАВИСИМОСТИ В ЭПОСЕ «ЕДИГЕ» (на примере национальных версий тюркоязычных народов) - Алламбергенов, К.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада эдиге достонининг миллий вариантларида ўз ифодасини топган миллий истиқлол ғоясининг қиёсий типологик таҳлили берилган.