БАС КИЙИМ КОНЦЕПТИНИҢ МИЛЛИЙ ДӘСТҮРЛЕРДЕ СӘЎЛЕЛЕНИЎИ - Пирниязова, А.Қ.; Аяпова, Қ. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақола қорақалпоқ тилидаги бош кийим атамаларига бағишланган. Қорақалпоқ халқи ўз урф-одатларига кўра ҳархил бош кийимлар фойдаланган. Хотин-қизлар ва эр кишиларнинг бош кийимлари ўзига хослиги, атамалари билан ажралиб туради. Халқнинг урф-одатларига, маданияти ва турмуш тарзига мос лексемалар бош кийим концептига жамланган. Халқнинг маданиятида бош кийимлар совға хизматини ҳам бажарган.