O‘ZBEK VA QORAQALPOQ TILLARIDAGI “NUTQ” MA’NOLI FRAZEMALARDA PARADIGMATIK VA SINTAGMATIK MUNOSABATLAR - Allambergenova, N.G. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Maqolada o‘zbek va qoraqalpoq tillaridagi “nutq” ma’noli frazemalardagi paradigmatik va sintagmatik munosabatlar tahlil qilingan. Frazemalarning boshqa gap bo‘laklari bilan bog‘lanishi uchun ma’lum paradigmaga ega bo‘lishi va sintaktik vazifalari asoslangan.