ИЗУЧЕНИЕ В КАРАКАЛПАКСКОЙ ФОЛЬКЛОРИСТИКЕ ИСТОРИЧЕСКИХ ПЕСЕН КАРАКАЛПАКСКОГО НАРОДА - Турдыев, Б. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақола қорақалпоқ халқ тарихий қўшиқларини қорақалпоқ фольклорида ўрганишга бағишланган. Қорақалпоқ халқининг қадимий ва бой тарихига, миллий маданиятига, ўзига хос санъати, мумтоз адабиёти, маънавий қадриятлари ва анъаналарига қисқача тўхтаб ўтилган.
Keywords: реалистик хусусият; бадиий тадқиқ; манба; когнитив; ғайриоддий очерклар; фундаментал тасниф; хронологик этнограф; Олтин Ўрда