ЎЗБЕКИСТОН ГЕНДЕР ТЕНГЛИГИ ВА ГЕНДЕР РИВОЖЛАНИШНИНГ АСОСИЙ КЎРСАТКИЧЛАРИ - Аннаева, Н.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада Ўзбекистонда гендер тенглиги ва аёлларнинг ҳуқуқ ва имкониятларини кенгайтириш, хусусан, аёлларга қарорлар қабул қилишда иштирок этиш, меҳнат бозорида рақобатбардошликни ошириш ва гендер асосидаги зўравонликка биргаликда қарши курашиш бўйича мажбуриятларни амалга оширишни қўллаб-қувватлаш тобора устувор аҳамият касб этиши ҳамда Хотин-қизлар меҳнат органларида рўйхатга олинганлар, иш қидираётганлар орасида ва умумтаълим мактабларини, касб-ҳунар ўқув юртлари ва олий ўқув юртларини тугатганидан сўнг ишга жойлашмаганлар орасида кўпчиликни ташкил этиши ҳақида фикр билдирилади.
Keywords: гендер бюджети; гендер таълими; замонавий оила концепцияси; эркак ёки ўғил бола аёлга ёрдам бермаслиги гендер таълими; тарихий трансформация; инсонийлаштириш; услублар типологияси; буюк ота-оналар инқилоби; замонавий оилавий қадриятларни шакллантириш; оилавий муносабатлар