РОЛЬ СОЦИАЛЬНО-ЭНОМОМИЧЕСКОГО РОСТА МАЛОГО БИЗНЕСА И ЧАСТНОГО ПРЕДПРИНИМАТЕЛЬСТВА РЕСПУБЛИКИ УЗБЕКИСТАН - Хожалепесов, П.З.; Калимбетова, А. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Ўзбекистонда амалга оширилаётган иқтисодий ислоҳотларнинг бугунги босқичи, кичик бизнес ва хусусий тадбиркорликни ривожлантириш, унга кенг иқтисодий эркинлик бериш масалалари баён этилган. Бу борада мамлакатимизда кичик бизнес ва хусусий тадбиркорликни ривожлантиришга алоҳида эътибор қаратилмоқда. Чунки бу масала давлатимиз иқтисодий сиёсатининг стратегик вазифаси сифатида қаралади.
Keywords: кичик бизнес; хусусий тадбиркорлик; Ўзбекистон; тадбиркорлик фаолияти; аҳоли бандлиги; фоиз; ривожланиш; бозор иқтисодиёти; қулай бизнес-климати; қулай ишбилармонлик муҳити