ҚАРАҚАЛПАҚСТАН ШАРАЯТЫНДА ИНСАН ҚӘЎИПСИЗЛИГИН ТӘМИЙНЛЕЎ МАШҚАЛАЛАРЫ - Нурланов, А.С. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада Қорақалпоғистон шароитида экологик инқирознинг қишлоқ хўжалиги маҳсулотларининг ҳосилдорлигига ва маҳаллий аҳолининг саломатлигини ҳимоя қилишда энг зарур озиқ-овқат маҳсулотлари билан таъминлашдаги муаммоларга баҳо берилади.
Keywords: экологик хавфсизлик; стратегия; деградация; Орол денгизи; Туркманистон; Қарши; Бухоро; Оролқум; Қорақум канали; иқлим; ер; сўв; тупроқ; ҳаво; табиий ресурслар; оқилона фойдаланиш; санитария