ТЕОРЕТИЧЕСКОЕ РАСПРЕДЕЛЕНИЕ КОНЦЕНТРАЦИИ ГАЛЛИЯ И СУРЬМЫ ЭЛЕМЕНТОВ ЛЕГИРОВАННОГО, ДИФФУЗИОННЫМ СПОСОБОМ В КРЕМНИИ - Исаков, Б.О. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу ишда назарий жиҳатдан кремнийга диффузия усулида лигерланган галлий ва сурма элементлари концентрациясини тақсимоти MathCad дастури ёрдамида математик модели назарий тадқиқ қилинган. Назарий ҳисоблашлар ва диффузия жараёнини математик моделлашнинг моҳияти шундаки, тажрибаларни беҳудага оид бормаслик, киришма атомларини кремнийга кириб бориш чуқурлигини диффузиядан олдиндан аниқлаш ва олиб бориладиган тажрибаларни режалаштириш, натижаларни ишоничлигини оширишдан иборат.