ТУННЕЛЬ ДИОДЛАРИДА ҲОСИЛ БЎЛУВЧИ ОРТИҚЧА ТОКНИНГ ТУРЛИ МОДЕЛЛАРДАГИ КЎРИНИШИ - Гулямов, Г.; Дадамирзаев, М.Ғ.; Ўктамова, М.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу ишда туннель диодида ҳосил бўладиган ортиқча ток Чайновез модели билан Нотт ва Демассанинг назарияси асосида таҳлил қилиб чиқилди. Туннель диодидаги ортиқча токнинг ўзгариши бўйича Франц-Кельдеш модели асосида электр майдоннинг турли қийматларида туннел диодининг волть-ампер характеристикаси олинди.
Keywords: Чайновет модели; барернинг шаффофлик коэффициенти; ортиқча ток; Нотт ва Де Масса назарияси; Франц-Кельдеш эффекти