УМУМИЙ ЎРТА ТАЪЛИМ МАКТАБЛАРИДА ФИЗИКАДАН ЛАБОРАТОРИЯ ДАРСЛАРИНИ САМАРАДОРЛИГИНИ ОШИРИШДА АЙРИМ МАТЕМАТИК ТУШУНЧАЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ МЕТОДИКАСИ - Деҳқонова, О. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Умумий ўрта таълим мактабларида физика фани бўйича лаборатория машғулотларини олиб боришда ва таҳлил қилишда математиканинг тушунчаларидан кенг фойдаланамиз. Физика дарсликларидаги мавзуларнинг узлуксизлиги ҳамда физика ва математика фанларини узвийлигини таъминлаш учун ушбу дарсликлардаги мавзуларни кетма-кетлигига эътибор беришимиз керак. Юқорида умумтаълим мактабларида физика ва математика фанларидаги мавзуларнинг узвийлиги масаласи таҳлил қилинган.
Keywords: узвийлик; узлуксизлик; дарс; физика; математика; лаборатория; абсолют хатолик; нисбий хатолик; систематик хато; қўпол хато; билвосита; бевосита