ИХТИСОСЛАШГАН МАКТАБЛАРДА БАҲОЛАШГА ОИД МАСАЛАЛАР ТУРЛАРИ ВА УЛАРНИ ЕЧИШ УСУЛЛАРИ - Сойипов, Ж.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Ушбу мақолада ўқувчиларни амалий машғулотларда физика фанига қизиқишларини ривожлантириш ва мустақил билим олишларни ташкил этиш усуллари кўрсатилган. Бундан ташқари академик лицей ва умумтаълим мактабларни физика фани чуқурлаштириб ўқитиладиган синфларида баҳолашга оид масалаларидан дарс ва дарсдан ташқари ҳолатларда фойдаланиш жиҳатлари кўрсатилган.
Keywords: ўрта мактаб; чуқурлаштирилган синф; сифат масаласи; баҳолашга оид масала; қувват; куч; самолёт; двигатель; Клапейрон тенгламаси. чегаравий қиймат; физик модел; физик мушоҳада; кўникма; илмий изланиш