БЎЛАЖАК ЎҚИТУВЧИ - ТАЛАБАЛАР ЖИСМОНИЙ ФАОЛЛИГИНИ ЭРТАЛАБКИ ГИМНАСТИК ВА ЮГУРИШ МАШҚЛАРИ ЁРДАМИДА ОШИРИШ САМАРАДОРЛИГИ - Мамадалиев, Қ.М. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада жисмоний тарбия ва спорт соғломлаштириш тадбирлари мақсади бўлажак ўқитувчи талабаларни организмини жисмоний ривожлантириш ва соғлом турмуш тарзи кечириш талабларига ўргатишдан иборат бўлади. Шу билан бирга бўлажак - ўқитувчи талабалар жисмоний фаоллигини эрталабки бадан тарбия ва югуриш машқлари ёрдамида ошириш самарадорлиги, жисмоний тарбия, спорт ва соғломлаштириш тадбирлари мутахассислик машғулотларини ижобий ўзлаштиришга катта ёрдам бериш масалалари ўрганилган.
Keywords: жисмоний тарбия; спорт; соғлом турмуш; спорт таълими; югуриш; сифат; тиббий хизмат