ҚОРАҚАЛПОҚ ХАЛҚ ДОСТОНИ «ШАҲРИЁР» – ЎРТА АСРЛАРДАГИ УЙҒОНИШ ДАВРИНИНГ БЕБАҲО ПЕДАГОГИК МЕРОСИ - Алламбергенов, Е.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада қорақалпоқ халқ достони “Шаҳриёр”нинг яратилиш даври илмий-назарий жиҳатдан ҳар томон таҳлил қилинади. Шунингдек, ундаги таълимий-тарбиявий нуқтаи-назарлар келтирилиб, шу тушунчалар асосида достон дастлабки уйғониш даврининг бебаҳо педагогик меросларидан бири ҳисобланади, деган хулосага келинади.
Keywords: «Шаҳриёр» достони; I ва II Ренессанс даври; достондаги эътиқод ва Исломга боғлик нуқтаи-назарлар; достонда уйғониш даври педагогикасига оид таълимий-тарбиявий қарашлар