АДАБИЙ АЛОҚАЛАР – АДАБИЙ ЖАРАЁН ТАҚОЗОСИ (Ўзбек ва қорақалпоқ адабий алоқалари мисолида) - Қурамбоева, Г. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақола ўзбек ва қорақалпоқ адабий алоқаларига бағишланган. Адабий алоқаларнинг шакллари ҳақида сўз юритилади. Қорақалпоқ ва ўзбек ижодкорларининг ўзаро мавзу алмашув, бадиий туркум яратиш тажрибаси таҳлил қилинади.
Keywords: адабий алоқалар; адабий таъсир; мавзу; шакл; образ; сюжет; адабий туркум; жанр; конфликт; адабий анъана; миллий колорит