ҚАРАҚАЛПАҚ ФОЛЬКЛОРЫНДА БАСҚЫ ЖАНРЫ - Баўатдинова, С. (SCIENCE and SOCIETY, 2022)
Мақолада қорақалпоқ халқ оғзаки ижодидаги басқи жанри ҳақида сўз қилинади. Басқи жанрининг, жанрий табиати таҳлил қилинади. Басқи сӳзларнинг қорақалпоқ халқига хос бӳлган хусусиятлари очиб берилган. Басқи сӳзларининг қорақалпоқ халқи ичидаги ҳалигача жонли яшаши ва унинг аҳамияти очиб берилган.
Keywords: ҳазил; сатира; жанр; фольклор; мотив; ижро этувчи; импровизация; жонли; ҳаётий; миллийлик; бадиий санъат; синкретизм