МЕТОДИКА ДИАГНОСТИКИ ПРЕДРАСПОЛОЖЕННОСТИ ЛИЧНОСТИ К КОНФЛИКТНОМУ ПОВЕДЕНИЮ - Нурымбетова, Э.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада шахсни низоли вазиятларга бўлган мойиллигини аниқловчи методикасининг ишончлилик даражаси берилган. Шунингдек, тадқиқотнинг асосий натижалари талқин қилинган. Маълум бўлганидек, Томас методикаси, низоли вазиятларда ҳулқ-атворнинг бешта усулини аниқлаб беради: ҳамкорлик, рақобат, қочиш, муроса, мослашиш.
Keywords: низоли вазиятлар; ҳамкорлик; рақобат; қочиш; муроса; мослашиш