ЎРТА МАКТАБЛАРДА ЁЗДИРИЛАДИГАН ИНШОЛАР ВА УЛАРГА ҚЎЙИЛАДИГАН ТАЛАБЛАР - Ҳазратқулов, М. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Умумтаълим мактабларининг юқори босқичида ўқувчиларга адабиётни ўқитишнинг асосий мақсади бадиий сўз, кўркам тасвир ва гўзаллик кўмагида комил инсонга хос бўлган маънавий-ахлоқий сифатларини юзага чиқаришдан иборатдир. Ана шу фазилатларни камол топтириш, ўқувчиларнинг дунёқарашини бойитиш, эстетик-ижодий қобилиятини юзага чиқаришнинг муҳим шарти иншо ёздириш ҳисобланади.
Keywords: таълимий иншо; кўркам тасвир; гўзаллик; тасаввур ва хаёлот; экспозиция; воқеа ривожи; кулминация; адабий таълим