ОЛИЙ ТАЪЛИМ ТИЗИМИДА СПОРТ ВА СОҒЛОМЛАШТИРИШ ТУРИЗМИ КАДРЛАРИНИ ТАЙЁРЛАШ СОҒЛОМ ТУРМУШ ТАРЗИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ ВОСИТАСИ СИФАТИДА - Рахимов, В.Ш. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Дунёнинг етакчи таълим муассасаларида, асосан, умумий ўрта таълим мактаблари, профессионал таълим тизими муассасаларида ва туризм марказларида ўқувчилар ва аҳолини жисмоний тарбия машғулотлари жараёнида саломатлигини сақлаш ва мустаҳкамлашга қаратилган таълим муҳитини яратган ҳолда, саломатлик ва соғлом турмуш тарзи қадриятини шакллантирувчи шароитларни спорт ва соғломлаштириш туризмини ташкил этишга қаратилган муаммолар ўрганиб келинмоқда.
Keywords: туристик-спорт маҳсулоти; оперейтинг; туристик-спорт; спорт туризми; рекреацион мажмуа; туроператор