BOSHLANG’ICH SINF O’QUVCHILARIDA EKOLOGIK MADANIYATNI FANLARARO SHAKLLANTIRISH PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Muxtarova, L.A. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Maqolada ekologik ta’lim-tarbiya jarayonida o’quvchilarga fanlararo ekologik tarbiya berish mazmuni, ekologik tarbiya berish shakllari, fanlararo ekologik tarbiya berishni ta’minlovchi o’quv materiallaridan samarali foydalanish yo’llari ilmiy-nazariy jihatdan yoritilgan. Shu bilan birga, fanlararo integratsiya o‘quvchilarda ekologik xavfsizlik madaniyatini shakllantirish muammolarining o’ziga xos xususiyatlari, zamonaviy ilmiy-texnik taraqqiyotning imkoniyat va muammolari, tabiatdan oqilona foydalanish yo‘llari, sog‘lom turmush tarziga amal qilish tamoyillari hamda ekologik savodxonlik asoslarini tushunish va kundalik hayotda foydalanish ko‘nikmalarini shakllantirishga qaratilgan.