ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ДӘСТҮРЛЕРИНДЕ ҲӘМЛЕДАР АНАЛАРДЫҢ ДЕНСАЎЛЫҒЫН САҚЛАЎ ҲӘМ БӨБЕККЕ КҮТИМ ЖАСАЎ ТӘЖИРИЙБЕЛЕРИ - Қурбанбаева, А.Ж. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада Қорақалпақ халқининг қадим замонлардан бошлаб ҳомиладор аёлларни ва янги туғилган гудакни қандай эҳтиётлаб тарбиялаши халқ анъаналари ва Қорақалпоқ халқининг анъанавий даволаш усуллари, ёш гўдакни қандай овқатлантириш усуллари ҳақида сўз боради.
Keywords: хомладор аёллар; киндик опа(она); тузли сув; гудак; эчки сути; қимиз; туя жуни