ХОРИЖИЙ ДАВЛАТЛАРДА МАКТАБГАЧА ТАЪЛИМ СИФАТИНИ БОШҚАРИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ЖИҲАТЛАРИ - Калмуратов, Т.Н. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада мактабгача таълим сифатини баҳолаш ва бошқариш йўналишларида бир қатор хориж ва маҳаллий тадқиқотчилар томонидан илмий тадқиқот ишлари таҳлил қилинган ҳамда муаммонинг амалиётдаги ҳолати, меъёрий-ҳуқуқий ҳужжатлар асосида давлат-хусусий шериклик асосидаги нодавлат мактабгача таълим ташкилотларида таълим сифатини таъминлаш ва бошқариш масалаларини ўрганиш долзарб аҳамиятга эга эканлиги асосланган.
Keywords: мактабгача таълим сифати; сифатни бошқариш; халқаро тажрибалар; сифатни баҳолаш; мактабгача таълим сифатини баҳолаш мезонлари