ҚАРАҚАЛПАҚ ХАЛЫҚ ПЕДАГОГИКАСЫНДА БАЛАЛАРДЫҢ ОЙЛАЎЫН ЖЕТИЛИСТИРИЎДЕ ЖУМБАҚЛАРДЫҢ ӘҲМИЙЕТИ - Ибрагимова, Л.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада қорақалпоқ халқ педагогикасида кичик ёшдаги болаларнинг мантиқий фикрлашини ривожлантиришда топишмоқларнинг аҳамияти ва ёшларнинг фикрлаш қобилиятини, изланувчанлигини, топқирлигини оширишда топишмоқларнинг ўрни ҳақида сўз боради.
Keywords: халқ педагогикаси; мантиқий фикрлаш; топқирлик; топишмоқ; тарбия