ВОПРОСЫ РАЗВИТИЯ СПОРТИВНОЙ БОРЬБЫ В РЕСПУБЛИКЕ КАРАКАЛПАКСТАН - Халмуратов, М.Т. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада Қорақалпоғистон республикасида спорт курашини ривожлантиришга бағишланган. Таъкидландики, спорт курашлари-ёш авлоднинг баркамол ривожланишини таъминловчи спорт тури. Спорт кураши ёш авлоднинг баркамол ривожланишини таъминловчи спорт турларидан биридир. Спорт курашлари билан шуғалланиш таълим, таълим ва соғламлаштириш вазифаларининг бутун мажмуасини юқори самарадорлик билан ҳал етиш имконини беради.
Keywords: жисмоний маданият; харакатлар стратегияси; спорт кураш; жисмоний тарбия ва оммавий спортни ривожлантириш концепцияси; жисмоний тарбия ва спортни оммалаштириш; ахоли ўртасида соғлом турмуш тарзини тарғиб қилиш