СТРУКТУРНО ФУНКЦИОНАЛЬНАЯ МОДЕЛЬ ФОРМИРОВАНИЯ АКМЕЛИНГВИСТИЧЕСКОЙ КОМПЕТЕНТНОСТИ СТУДЕНТОВ МЕДИЦИНСКОГО ОБРАЗОВАНИЯ В ПРОЦЕССЕ ОБУЧЕНИЯ АНГЛИЙСКОМУ ЯЗЫКУ - Дзугаева, З.Р. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада инглиз тилини ўқитиш жараёнида тиббиёт талабаларининг акмелингуистик компетентсиясини шакллантиришнинг таркибий функтсионал модели тасвирланган. Тиббиёт факультети талабаларига инглиз тилини ўқитиш жараёнининг хусусиятлари ва ўзига хослиги кўриб чиқилиб, феъл конструктсияларини таржима қилиш кўникмаларини ривожлантириш жараёнини жадаллаштиришга замонавий ёндашув таклиф этилади.
Keywords: модель; тузилиши; ваколати; хусусиятлари; таълим; мантиқ; маъно