ФИЗИЧЕСКАЯ КУЛЬТУРА КАК ФАКТОР ВАЛЕОЛОГИЧЕСКОГО И ЭКОЛОГИЧЕСКОГО ВОСПИТАНИЯ СТУДЕНТОВ - Абдукаримов, Н.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада ўқувчиларнинг экологик тарбиясини шахснинг жисмоний маданияти нуқтай назаридан кўрсатадиган имкон берадиган асосий тойфалар ва тушунчалар аниқланган. Унда кўриб чиқилган функциялар талабага экологик онг ва экологик маданиятни шакллантиришни таминлайдиган экологик таълим ва шахснинг жисмоний тарбиясининг турли технологияларини ўзлаштириш имконини беради.
Keywords: жисмоний маданият; экология; валеология; соғлом талаба; шахсият; табият; мутахассис; экологик таркиб