МƏНАЎИЯТ – ИНСАН ТƏРБИЯСЫНЫҢ ӨЗЕГИ - Абаев, С.; Якубов, М.А.; Алламбергенов, Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада Президент Шавкат Мирзиёев асарлари асосида «маънавият» тушинчасининг мазмун- моҳияти, унинг ҳарбир инсон ва жамият ҳаётидаги аҳамияти таҳлил этилади. Шунингдек, унда ҳозирги даврда юртимизда Янги Ўзбекистонни қуриш, Учинчи Ренесанс асосларини яратиш жараёнида амалга оширилаётган маънавий- маърифий ишлар ёритилади.
Keywords: Янги Ўзбекистон; Учинчи Ренессанс; мəнавият; маърифат; руҳий дунё; маънавий; маърифий ислоҳотлар; стратегия; миллий тикланиш; миллий ривожланиш; миллий ғоя