Ҳ.ӨТЕМУРАТОВА ГҮРРИҢЛЕРИНДЕ КӨРКЕМ ШЕБЕРЛИК - Ктайбекова, З.К. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада Ҳ.Ўтемуратованинг ҳикояларидаги бадиий хусусиятлар тасвирланган. Айниқса, ѐзувчининг персонаж, қаҳрамонлар, образларниннг яратилишидаги маҳорати ҳақида фикр юритилади. Асарлардаги конфликт масаласи, ҳаѐтий муаммолар воқеаларнинг кетма-кетлиги орқали очиб берилган. Ҳикояларда мустақиллик даври нафаси, янги образлар, янгича фикрлаш ва кутилмаган бурилишларга эга қаҳрамонларнинг ифодаси тасвирланган.
Keywords: ҳикоя; маҳорат; сюжет; характер; персонаж; эпизод; мавзу; ғоя; бадиийлик