“MASNAVIYI MA’NAVIY”DA OLQISH ASOSIDA YUZAGA KELTIRILGAN ODDIY FOLKLORIZMLAR - Azimov, U.S. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Xalq maqoli, matali, olqish va qarg`ishi, iboralari yozma adabiyotda qo`llansa, oddiy folklorizm yuzaga keladiki, bu adabiyotshunoslikda yetarlicha o`rganilgan. Ammo tarjima qilingan asarlarda bu jarayon qanday kechishi deyarli tadqiq etilmagan. Ushbu maqolada “Masnaviyi ma’naviy”ning o`zbekcha tarjimasida uchragan oddiy folklorizmlar haqida fikr yuritilgan.