А.ДАБЫЛОВТЫҢ «БАҲАДЫР» ДӘСТАНЫНДА ФОЛЬКЛОРЛЫҚ МОТИВЛЕР - Алланазаров, Е. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада халқ шоири А. Дабиловнинг достонини яратишда фольклористик эпик достонлардаги анъанавий дастурларидан фойдаланганлиги, анъанавий дастурларнинг реалистик ҳаётий янги қирраларини ёритилиши, шунингдек халқ шоирлари достонлари руҳланиб чуқур философик ва патриотизмга, айниқса халқлар дўстлигига, реал ҳаётий турмуш таризи билан боғлик туйғуларга бой асар эканлиги ҳар томонлама илмий жиҳатдан талқин қилинади.