Кенимех районы қазақлары тилиниң изертлениўи - Қуттымуратова, Ы.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада Конимех қозоқлари тарихининг тадқиқ қилинишига шарҳлар берилиши билан бирга уларнинг тилидаги хусусиятлар ҳакида атрофлича сўз боради. Тадқиқот объекти сифатида Конимех тумани қозоқлари тилидаги ўзига хос хусусиятлар атаб ўтилади. Мақолада қозоқ адабиётининг бебаҳо мерослари ва бой оғзаки ижоди кенг очиб берилади. Шунингдек, қозоқ тилининг келажак авлодга соф ҳолида етказилиши муҳим аҳамияга эга эканлиги ҳақида ҳам фикр билдирилган.
Keywords: қадимий тарих; она тили; оғзаки адабиёт; сўз жозибадорлиги; бой маданият