ОТ СЎЗ ТУРКУМИГА ХОС СЎЗЛАРНИНГ МЕТАФОРИК ТАБИАТИ - Ҳамдамова, Х. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Ушбу мақолада “Рустамхон” достонида қўлланилган от сўз туркумига хос сўзларнинг метафорик табиати, тарихий-этимологик жиҳатлари, лексик-семантик табиати ва уларнинг эпик қаҳрамонларга муносабати масалалари ёритилган.
Keywords: достон; от сўз туркуми; метафора; эпик қаҳрамон; маъно; кўчма маъно; генетик сенема; бахши; матн