ФРАЗЕОЛОГИЗМЫ КАК ЭТНОКУЛЬТУРОЛОГИЧЕСКИЙ ФАКТОР ДИАЛОГИЧЕСКОГО ОБЩЕНИЯ - Эминли, Б.И. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мақолада диалогик мулоқотнинг этник-маданий омилларини ўрганиш материаллари келтирилган. Тадқиқотнинг мақсади - оғзаки мулоқот жараёнида суҳбатдошларнинг миллийлиги ва маданиятини акс эттирувчи лингвистик бирликларни кўриб чиқиш ва таҳлил қилиш. Тадқиқот жараёнида диалог назарияси кўплаб лингвистик муаммолар билан шуғулланганлиги сабабли тавсиф ва қиёсий-тавсиф усулларидан фойдаланилди.
Keywords: когнитив тилшунослик; маданият; миллий онг; этникмаданий хусусиятлар; мулоқот; диалог; фразеологик бирликлар