ГЕНДЕР ТЕНГЛИК: ФИКРЛАР ВА МУЛОҲАЗАЛАР - Абдуллаева, Я.А. (SCIENCE and SOCIETY, 2021)
Мазкур мақолада гендер тенглик ҳақида фикр ва мулоҳазалар юритилган. Халқаро даражада аёлларнинг жамиятда тутган ўрни ва фаолияти ўрганилган. Гендер маданиятини шакллантиришга эътибор қаратилган.
Keywords: гендер; дунё; Марказий Осиё; Ўзбекистон; хотин-қизлар; парламент; депутат; гендер маданият; оила